Насърчаване на деловите партньорства с Швейцария

STZAGORA.NET
*
Bulg_Swiss targ kamaraБизнес форум, организиран от Българо-швейцарската търговска камара (БШТК),
в сътрудничество с Търговско – промишлена палата – Стара Загора (ТПП)

*
Четвъртък, 14 юни 2018 г., 13.00 – 20.00 часа
Стара Загора, Парк-хотел Стара Загора, зала Тервел

Главна цел на Форума е стимулиране на изграждането и развитието на партньорства между фирми от България и Швейцария. Бизнес форумът е насочен както към вече включените в Партньорската платформа на БШТК фирми, така и към всички български производители и доставчици на услуги, желаещи да работят с швейцарски компании. Поканени са фирми основно от секторите металообработване, машиностроене, електротехника, електроника, мебели, както и ИКТ и бизнес процес аутсорсинг.

Като основни говорители за Форума са поканени швейцарски експерти и управители на компании – г-жа Каталин Дреер-Хайнал, старши консултант Централна и Източна Европа, Switzerland Global Enterprise и г-н Ойген Петерханс, Главен изпълнителен директор, Ховаг Кабел AG, Швейцария, Ховаг ООД, България.

Основните теми, които ще бъдат разгледани от презентаторите, включват: тенденции в съвременната швейцарска икономика и по-специално износът на Швейцария в контекста на глобалния пазар; успешни швейцарски инвестиции в България; ролята на БШТК в насърчаване на деловите контакти между България и Швейцария (Партньорската платформа на БШТК) и др. Въпроси, които ще бъдат засегнати на Форума са: какво търсят швейцарските фирми, какво очакват от потенциалните си български партньори и какви са спецификите в работата с Швейцария.

Участниците ще се възползват също така и от:

• Посещение на швейцарската компания Оскар Рюег България ЕООД, (http://oskar- ruegg.com/en), и ще се запознаят с организацията на работа;
• Актуализирана полезна информация, отнасяща се до въпроси, свързани с българо- швейцарските делови отношения;
• Възможността за създаване на първи контакти;
• Отворена дискусия с презентаторите по различни теми, като възможни проблеми в комуникацията и различията в правенето на бизнес с Швейцария;
• Възможност за присъединяване към Партньорската платформа на БШТК.

Форумът е продължение на организираното през юни 2017 г. в Пловдив сходно събитие, като го надгражда и доразвива. Идеята на БШТК е този форум да стане традиционна годишна среща на фирмите от Партньорската платформа на БШТК, на която се представят полезни практики, споделя се опит и се осъществяват контакти както между български производители и доставчици на услуги, така и с чуждестранни фирми, търсещи партньори в България.

Програма

Дата: 14 юни 2018 г. (четвъртък), Време: 13.00 – 20.00 часа
Място: Парк-хотел Стара Загора, зала Тервел, ул. “Хан Аспарух” No 50, езеро “Загорка”, http://hotelstarazagora.eu/en/
Работни езици: английски и български, осигурен превод

13:00 – 14:30:

Посещение на фирма Оскар Рюег България ЕООД
Адрес: http://oskar-ruegg.com/bg/kontakt (за заявилите с формуляра за регистрация, съгл. отделна програма)

15:00 – 15:30 Регистрация и кафе за добре дошли

15:30 – 15:50:

Откриване и приветствия:
• Бони Бонев, председател на УС на БШТК
• Олег Стоилов, председател на УС на ТПП Стара Загора
• Представител на община Стара Загора (очаква се потвърждение)
• Н.Пр. Денис Кнобел, посланик на Конфедерация Швейцария в България (очаква се потвърждение)

15:50 – 16:20:

Тенденции в швейцарския износ – обратно в бъдещето
Каталин Дреер – Хайнал, старши консултант Централна и Източна Европа. Switzerland Global Enterprise, Цюрих, Швейцария

16:30 – 16:50:

Българо-швейцарски бизнес отношения през погледа на швейцарски инвеститор в България
Ойген Петерханс, Главен изпълнителен директор, Ховаг Кабел AG, Швейцария, Ховаг ООД, България

16:50 – 17:10:

Партньорската платформа на БШТК и ролята на Камарата в установяването и развитието на партньорства с швейцарски фирми
Васил Радойновски, ръководител на Секретариата на БШТК

17:10 – 18:00:

Отворена дискусия с говорителите и домакините – Каталин Дреер-Хайнал, Switzerland Global Enterprise; Ойген Петерханс, Ховаг Кабел AG, Швейцария, Ховаг ООД, България; Олег Стоилов, председател на УС на ТПП Стара Загора; Александрос Вореопоулос, Управител, Оскар Рюег България, ЕООД.
Модератор: Васил Радойновски, Секретариат на БШТК

18:00 – 20:00:

На чаша вино – време за двустранни срещи и свободни разговори

Условията за участие и регистрация тук >>>
Срокът за регистрация е 07.06.2018 г.

За Българо-швейцарската търговска камара (БШТК):
Българо-швейцарската търговка камара е основана през 2004 година. От началото на 2012 година, БШТК предоставя информация и услуги на бизнеса и инвеститорите в сътрудничество с швейцарското посолство в София. Членове на БШТК са водещи швейцарски компании с установени позиции на глобалния пазар, които също така оперират и в България; малки и средни предприятия, собственост на швейцарски предприемачи, търговски представителства, доставчици на услуги и др. БШТК работи за развитието на икономическите отношения между двете страни, основано на взаимна изгода. Целта е подобряване нивото на знания и умения в България на базата на швейцарски опит и ноу-хау и същевременно повишаване на конкурентоспособността на фирмите от двете страни на международния пазар чрез създаване на подходящи условия за партньорства. Камарата работи също така и за налагането на швейцарски ценности в бизнес отношенията, като почтеност, прецизност, качество и иновативност.

За Търговско-промишлената палата (ТПП) Стара Загора:
Търговско-промишлената палата Стара Загора е основана през 1991 година и е независимо сдружение на компании в региона на Стара Загора, целяща да подкрепя и насърчава икономическата им дейност, като същевременно с това представлява и защитава техните интереси. Други цели на Палатата включват: да насърчава експорта и налагането на българските компании на европейския и глобален пазар; да съдейства за подобряването на инвестиционния климат за привличане на инвеститори в региона; да запознава местните и държавните власти с мненията и становищата на фирмите, да насърчава и да подпомага стартирането на нов бизнес и развитието на фирмите от региона, да съдейства за повишаване на заетостта в региона.

Партньорската платформа на БШТК:
Онлайн платформата е разработена в рамките на изпълнените от Българо-швейцарската търговска камара проекти „БШТК – Насърчаване на партньорства“ (2013-2014) и „Бизнес партньорства за по-добро общество“ B2B 4 CSR” (2016-2017), финансирани от Българо- швейцарската програма за сътрудничество. Българските компании, които са част от Платформата, изразиха желанието и намерението си да станат партньори на швейцарски предприятия в разнообразни дейности и от различни индустриални сектори: машиностроене, електротехника, металообработване, пластмаси, мебели, електроника, браншови организации и др. Близо половината фирми от Платформата са посетили Швейцария в рамките на проект B2B4CSR и участват в прилагането на дуалното образование в България, основано на швейцарската система за професионално образование и обучение.

Платформата се управлява от Секретариата на БШТК, който е на разположение по всяко време за допълнителна информация и съдействие при установяване на контакти, включително посещения на фирми.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн