Районна прокуратура – Казанлък внесе обвинителен акт за унищожаване на фонтан, собственост на община Казанлък

STZAGORA.NET
*
657689След проведено четиримесечно разследване, Районна прокуратура – Казанлък внесе в съда обвинителен акт спрямо А.А., за това, че на 27 януари 2018 г.в Казанлък е повредил противозаконно чужда недвижима вещ – градински фонтан, публична общинска собственост на Община Казанлък, управлявана от кмета на община Казанлък, чрез счупване на вертикалната част на конструкцията му и засягане на надземната част на водопроводната инсталация, като по този начин причинил имуществени вреди на Община Казанлък в размер на 1227 лв. – престъпление по чл. 216 ал.1 от НК.

Установено е, че на 26 януари 2018 г., вечерта, обвиняемият А.А. заедно със свои приятели посетили дискотека в Казанлък, където останали до около 04.00–04.50 часа и консумирали алкохол. Излезли от заведението и се насочили към площад в града, като спрели до намиращия се градински фонтан – публична общинска собственост на Община Казанлък. Обвиняемият А.А., след употреба на алкохол, се покачил до върха на фонтана, където бил поставен бетонен орнамент, който в основата си имал кръгла форма, навел се, хванал го с ръце и започнал да го дърпа нагоре, опитвайки се да го отдели от цялата вертикална конструкция. След като успял да го отдели от нея, се изправил, държейки орнамента в ръка, след което го изтървал, орнаментът паднал върху най-горния кръгъл елемент на фонтана, в резултат на което същият се счупил заедно с намиращата се под него вертикална конструкция на обекта. Обвиняемият А.А. паднал върху коритото на фонтана, а върху него попаднали парчета от разрушената вертикална конструкция. Предстои Районен съд – Казанлък да насрочи заседание по делото.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

nov

сподели бутон


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн