Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 18-20 май 2018 г.

STZAGORA.NET
*
Telefon goreshtНа безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 18 до 20 май са отчетени над 100 сигнала. Граждани са информирали за над 30 неправилно паркирани автомобили. Едно МПС е влязло в процедура за принудително репатриране от паркинга до блок №175 на ул. „Св. Княз Борис“. Гражданин е сигнализирал за обърнат умишлено в грешна посока пътен знак, указващ забрана за паркиране в района на ул. „Младост“ в кв. „Железник“.

За опасно поведение на деца е съобщено в района на Национална агенция по приходите в СтараЗагора. По склона на ул. „Кенали“, гражданин е информирал, че в неделния следобед, малчугани се спускат с тротинетки и излизат внезапно на пътното платно на ул. „Августа Траяна“.

През изминалите почивни дни, десетки са сигналите за силна музика от заведения и шумни компании на открито. Най-много са оплакванията от изнесени музикални уредби по улици в кв. „Лозенец“.

Граждани са сигнализирали за бездомни кучета в района на Драматичния театър, в кв. „АПК“, около ъгъла на ул. „Августа Траяна“ и „Братя Митови“, както и около блок №3 на ул. „Чавдар Войвода“. Сигналите са насочени към Общинския приют за безстопанствени животни.

Екип на звено „Контрол, екология и чистота“ е съставил докладна записка след сигнал за кастрене на черници пред входа на блок №56 в кв. „Три чучура – юг“.

След получена информация на безплатния Горещ телефон са отремонтирани неработещи улични лампи. Предстои цялостна рехабилитация на осветлението по бул. „Майор Тодор Кавалджиев“, в отсечката между бул. „Генерал Столетов“ и „Цар Симеон Велики“. Ремонт е извършен и на паркомати, обезопасени са шахти. Премахнат е клон на дърво, създаващ предпоставки за пътен инцидент.

На Горещия телефон са постъпили няколко обаждания, свързани с ВиК аварии и изтичане на вода по бул. „Патриарх Евтимий“.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн