„КонтурГлобал Марица Изток 3“ с национално отличие за подкрепа на библиотеките

STZAGORA.NET
*
Българската библиотечно-информационна асоциация обяви победителите в Годишните библиотечни награди 2017
*
Tec 3 ContourGlobal 22На 15 май 2018 г. в София се състоя официалната церемония по тържественото откриване на 13-тата Национална библиотечна седмица под надслов “Достойно бъдеще за нашите библиотеки”. Специален гост на откриването бе г-жа Ева Майдел, евродепутат и председател на Международното европейско движение, а сред официалните лица бяха представители на МОН, Министерство на културата, Столична община.

В рамките на събитието бяха обявени и отличените в Годишните библиотечни награди на ББИА за 2017 г. За втори пореден път „КонтурГлобал Марица Изток 3“ бе отличена в категория „Подкрепа на библиотеките“. Енергийната компания бе номинирана за наградите от своите партньори – Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Стара Загора като признание за дългогодишното сътрудничество между двете организации.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ от години подкрепя най-голямата библиотека в регион Стара Загора, подпомагайки обогатяването на библиотечния фонд и подобряването на материалната база на една от най-авторитетните културни институции в града на липите. През 2017 г., по случай празника на Стара Загора, „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари на библиотеката повече от 200 тома художествена литература със заглавия на известни чуждестранни и български автори, три компютърни конфигурации, високотехнологичен скенер, както и абонамент за пет специализирани списания на тема енергетика, минно дело и екология.

Наградата бе връчена на Надя Синигерска-Бохорова, мениджър „КСО и устойчиво развитие“ на Контур Глобал Марица Изток 3, с пожелание от организаторите партньорството между библиотеката и енергийната компания да продължи да се развива и в бъдеще като пример за успешно сътрудничество между бизнес и културна институция.
#

viknoeсподели ме


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн