На 25 юни Стара Загора става част от световното семейство на футболния гранд Ювентус

STZAGORA.NET
*
IMG_0688В Стара Загора, на един от терените на стадион „Берое”, oт 25 дo 30 юни ще ce пpoвeдe Ювентус джуниър камп – лицeнзиpaн лaгep нa cвeтoвнoизвecтния и нaй-титyлyвaн итaлиaнcĸи футболен ĸлyб. В него могат да участват деца от цялата страна на възраст от 7 до 17 години, a тaĸcaтa зa yчacтиe вapиpa мeждy 700 и 900 лeвa, в зaвиcимocт oт тoвa, дaли ce вĸлючвaт нoщyвĸитe. Участниците ще получат пълна екипировка и подаръци, ще учат италиански и английски език.

Домакин на лицензирания лагер е кметът Живко Тодоров, а организатори – официалния фенклуб на Ювентус в България и Детска футболна академия Комета. „Участието на един гранд като Ювентус предизвиква по-сериозен интерес към играта, България има нужда от това – добър опит и практика. Никога не съм крил, че съм голям фен на Ювентус. Заедно ще направим едно хубаво изживяване за децата и треньорите на „Берое”, които ще имат достъп до обучението. Инициативата е много полезна не само за Стара Загора, защото тя е голяма реклама за града, но и за България” – каза пред журналисти днес кметът на Стара Загора.

Той припомни за натрупания опит в последните години в организацията на големи международни спортни събития от висок ранг, резултат от целенасочената политика на Община Стара Загора за развитие на събитиен туризъм. Градът вече има в историята си финали за Световна купа по канадска борба, Европейско отборно първенство по лека атлетика, Европейско първенство по футбол за юноши, Европейско първенство по ушу, Международен турнир по лека атлетика „Самарско знаме”, Балканиада по лека атлетика, 2013 г., в резултат на което за 2017 г. Стара Загора стана носител на приза „Европейски град на спорта“.

„Кампът е много подходящ за подрастващите, тъй като треньорите от Италия успяват да ги научат на дисциплина, на отговорност. Полезен е и за българските треньори, защото ще могат да придобият различен опит, какъвто един световен футболен клуб може да предложи” – заяви Елена Тодоровска – представител на фенклуба на Ювентус в България и на Детска футболна академия Комета.

По време на кампа треньори от местния Берое ще могат да работят с италианските си колеги. „Важно е да се предизвика интерес у младите хора, а на треньорите да се покажат умения“ – убеден е кметът Живко Тодоров. Засега имената на италианските треньори не са известни. Те ще бъдат избрани в зависимост от броя на децата в отделните възрастови групи. На отличилите се таланти организаторите на кампа ще окажат съдействие за по-нататъшно обучение в Италия.

„На 25 юни Стара Загора става черно-бяла, заради Ювентус. Това е един формат, който е световен, лицензиран от клуба в Торино. Ние сме сертифициран партньор на отбора за т. нар. Ювентус Академия и деца, които са участвали в кампа и са направили впечатление, могат да бъдат препоръчани от нас за улеснен достъп до кампове в Италия и до различни тренировъчни формати“ – обясни Костадин Крантев, представител на фенклуба на Ювентус в България.

Ювентус джуниър камп ще завърши на 30 юни с конференция с участието на италиански и български футболни треньори, на която ще бъде представена методиката на торинския гранд, с която завоюваха седма поредна шампионска титла и 13-а Купа на Италия. Извън кампа звезда на Ювентус ще посети Стара Загора, но името все още се пази в тайна.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн