Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 11-13 май 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 11 до 13 май са отчетени близо 100 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани МПС в града. Постъпил е сигнал за струпване на автомобили, от които се чува силна музика, в района на парк „Артилерийски“.

Граждани са сигнализирали за бездомни кучета в района на парк „5-ти октомври“, както и в района на детската площадка на ул. „Парчевич“ и ул. „Христо Ботев“. Сигналите са насочени към екипи на Общинския приют за безстопанствени животни. Екипи на звено „Контрол, екология и чистота“ са извършили проверки по постъпила информация за разхождане на домашни любимци в детски площадки и в дворове на училища. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на куче, който е разхождал животното в двора на III ОУ.

Подадена е информация за агресивен мъж, буйстващ в района на ДГ „Мечо Пух“. След проверка на екипи на ОД МВР и звено „Контрол и обществен ред“ е установено, че лицето е на възраст около 18 години и във видимо нетрезво състояние. Няма нанесени щети по уредите на детската площадка. За група шумни младежи, употребяващи алкохол на открито, в района на блок №69 на ул. „Христо Ботев“, също е подадено оплакване.

Докладна записка е направена след подаден сигнал за изхвърляне на битови отпадъци, превозвани с каруци, в района на ул. „Мусала“, в кв. „Лозенец“. Акт за установяване на административно нарушение е получил гражданин, който гори отпадъци в района на спирка „7-и километър“.

След получени сигнали на Горещия телефон е ремонтирано улично осветление, за няколко лампи се очаква доставка на дросели. Ремонт е извършен и на паркомати и светофарни уредби. Обезопасени са шахти в града. Десетки са сигналите за силна музика от заведения и жилища през почивните дни.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн