Състояха се Седмите детски игри “Старозагорски олимпийски надежди”

STZAGORA.NET
*
6В седмите детски игри Старозагорски олимпийски надежди се включиха близо 800 малки спортисти от 20 клуба от 15 вида спорт. Те се превърнаха в истински детски спортен празник, който участниците дълго ще помнят.

Организатор на проявата е Граждански клуб ЛИПА, в партньорство с Община Стара Загора. Игрите се провеждат в чест на мс Димитър Чифудов, първият старозагорски олимпиец, участник в игрите в Мелбърн през 1956 г.

Кулминацията на проявата беше в зала Иван Вазов, където се проведоха демонстрации по различни видове спорт. На различни площадки преди това, се проведоха спортни състезания, като най-масови традиционно бяха в обновения плувен басейн.

Пред строените представители на клубовете, приветствия поднесоха спортната легенда, борецът Александър Томов, неизменен председател на Организационния комитет на игрите, Олег Стоилов, председател на Граждански клуб ЛИПА, Емилия Драгиева от Граждански клуб ЛИПА и член на Инициативния комитет на игрите и Петко Крумов от Община Стара Загора. Водещ беше Иван Радков, спортен деятел и член на Граждански клуб ЛИПА.

Двете специални отличия Най-спортно семейство на Стара Загора получиха:

* СЕМЕЙСТВО ЯНЧОВСКИ – змс Петко Янчовски, змс Евгени Янчовски, Мария Янчовска, заслужил треньор, кмс Венцислава Янчовска.
* СЕМЕЙСТВО ИВАНОВИ – мс Стойчо Иванов, мс Бончо Иванов, мс Даяна Иванова, Ивайло Иванов, Юлияна Иванова.

Специални плакети за подпомагане на спортни клубове получиха: фирма БОЛИД ООД за подпомагане на СК по плуване ТРАЯНА, Иван Колев за подпомагане на СК по лека атлетика БЕРОЕ и фирма РУДИН за подпомагане на Волейболен клуб БЕРОЕ 2016.

Отличени бяха състезатели и треньори от всички участващи клубове, а всеки участник в игрите получи раничка с лакомства и книжка.

Игрите бяха подкрепени от:

* Холдинг Загора
* Захарни Заводи Горна Оряховица
* Ритъм-4 ТБ ООД
* Болид ООД
* Метро Кеш енд Кери Стара Загора
* ВиК Стара Загора
* Прогрес АД
* Хотел Сити
* Литера принт АД
* Търговско-промишлена палата
* Обществен дарителски фонд
* Агенция за регионално развитие
* Европа директно
* Чахов ООД
* Изворна вода БАЧКОВО
* АРСТ ООД
* Верея пласт АД

Снимки: Емил Енчев
20 (5)13 (1)1 (3)
1516
12 (1)19
1495 (3)
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн