Борисов и Цветанов: Ще изпълним поетите ангажименти към Стара Загора

STZAGORA.NET
*
g22Поел съм ангажимент към транспортните фирми, ще търсим решение на проблемите. Още в петък се разпоредих и очаквам с еврокомисаря по транспорта да се срещнем с транспортния бранш. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред 160 участници в Регионалната политическа академия на ГЕРБ – Стара Загора, която се проведе на Старозагорските минерални бани. „Докато идвах насам, ремонтират магистрала „Тракия“ – тази отсечка от Пловдив към Стара Загора не е пипана откакто е построена и точно затова сега нямат право да ни дават акъл и оценка“ – коментира Борисов нападките на опозицията.

Той посочи, че поредната фалшива новина е, че чака да мине председателството и да подаде оставка. “Никога досега не е имало такава стабилност в държавата. Растат доходите и брутният вътрешен продукт. И аз искам двойно да увеличим заплатите, но трябва да има растеж в икономиката. Интересът към нас и Балканите, благодарение на работата, която свършихме, е факт. За първи път китайски премиер ще дойде за четири дни в България. Очаквам и Тереза Мей, съобщи министър-председателят.

Той допълни, че в енергетиката през последните години – 3 млрд. лв. са платени живи пари. „Трябва да падне мораториумът върху строежа на АЕЦ „Белене“, за да може Народното събрание да даде мандат за преговори с инвеститори. Китай иска още през юли да подписваме и да започват, но ние имаме процедури. Важното е, че имат сериозен интерес“ – подчерта Борисов.

„За тази година 22 000 деца повече сме вкарали в училищата. Ако не са там, отиват или в чистотата, или стават престъпници – нямат трети вариант. Една нация трябва да се стегне и да работи. Ще успяват онези, които учат, преквалифицират се, които могат – тогава ще расте и брутният вътрешен продукт, ще растат и заплатите. Не трябва да се лъжат хората – имаш ли повече от три приоритета, няма да направиш нищо. Затова най-важното за нас е образованието. Като бях кмет на София 40 градини бяха приватизирали и откраднали“ – припомни председателят на ГЕРБ. Той съобщи, че Теодосий Теодосиев ще пътува за Рим на 24 май с делегацията, която отива за среща с папата.

„Предсрочните парламентарни избори не стоят на дневен ред. Ангажиментът ни е четиригодишен мандат. Най-важното в момента е силната местна власт да бъде гарантирана от изпълнителната власт и държавата“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. „Управлението на местната власт и на държавата е благодарение на подкрепата, която сме получили от хората. Политическите ни опоненти смятат, че внушенията и скандалите ще им донесат повече политически дивидент, а така се губи доверието на хората“ – категоричен бе той. Според него около 1000 са проведените мероприятия, свързани с председателството на Съвета на Европа. „Стараем се през това време да подобрим политическата култура. Силата на председателството е, че ще се даде обективна оценка за лидерството на Борисов, ще е и оценка към всички администрации, ангажирани в процеса“ – обясни Цветанов и допълни, че през последните години популизмът в не малко от страните членки на ЕС взема връх. „И тук е мястото на кметовете, на общинските съветници, министрите и депутатите да обясняват на хората какво сме направили и постигнали през последните години, за да не позволим популизмът да надделее“ – посъветва той.

g2„В ГЕРБ сме отговорни, показваме видими резултати и имаме успехи в местната власт. Всички знаем как изглеждаха преди Стара Загора и Казанлък и как са променени днес от Живко Тодоров, Галина Стоянова и техните екипи. Хората им повярваха и не сгрешиха. Нека не чакаме последния момент за предстоящите местни избори, призова Цветанов и допълни, че има места, където са готови с кандидатите за предстоящите догодина местни избори, както и с част от листите за общински съветници.

По време на форума стана ясно, че Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи направеното от кмета на Стара Загора предложение да не се пребоядисват пешеходните пътеки, които са в червен и черен цвят. „Поех ангажимент, че ако се наложи, дори и законодателно ще бъде поставен въпросът. Маркирането с по-ярки цветове създава по-голяма превантивност, за да предпазим и да не допуснем жертви на пешеходни пътеки. Маркировката в червено е направена от страна на общините в интерес на гражданите, в интерес на пътната безопасност, а не че някой би искал да наруши подзаконови нормативни уредби. Ще бъдем в подкрепа на Националното сдружение на общините“ – увери Цветан Цветанов.

„Хубаво е да въведем повече видеонаблюдение и видеокамери в населените места, защото това ще даде възможност за по-голяма обективност и ще се избегне възможността за корупционни действия, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ. Той добави, че една от най-добрите системи за сигурност е във Великобритания, а там във всички населени места, включително и в транспорта, има видеонаблюдение. „Трябва да направим чрез законодателни промени така, че общините да инвестират в подобна инфраструктура, защото пътната безопасност е от изключителна важност, а и от друга страна ще освободим полицейски ресурс за други дейности. Водим дебат и за промени свързани с общинска полиция, което също е идея на Живко Тодоров, обясни Цветан Цветанов.

Той увери, че всичко, което прави кметът на местно ниво, среща подкрепата на хора от всички политически сили. „Ние ще изпълним поетите ангажименти към Стара Загора, като нова спортна зала. Въпросът е, че не винаги могат да се решат нещата в кратък период от време. С години са наслагвани проблеми и голяма част от тях не търпят отлагане, какъвто е и примерът с отсечката на автомагистрала „Тракия“ от Пловдив в посока Чирпан и Стара Загора. Нека си даваме сметка как се промени целият регион благодарение на усилията на Живко Тодоров и неговия екип, за което им благодаря“ – коментира зам.-председателят на ГЕРБ.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн