Румяна Друмева е новият председател на БСП в Казанлък

STZAGORA.NET
*
Общинската конференция единодушно подкрепи политиката, водена от националното ръководство на БСП
*
2018-5-12-Konferencia_KazanlakРумяна Друмева е новият председател на общинската организация на БСП в Казанлък. За първи път в 126-годишната история на казанлъшката организация жена застана начело на социалистите. Тя спечели лидерското място срещу Катя Киликчиева при таен вот на отчетно-изборна конференция, която се проведе по решение на Националния съвет на БСП. Гости на форума бяха зам.-председателят на НС на БСП Деница Златева, зам.-председателят на Общопартийната контролна комисия Мадлен Стоянова и областният лидер Румяна Динева. Присъстващите 115 делегати (от общо 125) избраха 43-членен състав на Общински съвет и 11-членен състав на общинска контролна комисия с председател адв.Моника Динева.

„Успех и много мъдрост на новоизбраните председатели и членове на партийните органи” – пожела Златева. Тя поръча на новото ръководство „да достигне до всеки социалист в организацията, дал своя принос, за да я има БСП, за да сме силни, за да сме активна опозиция на управляващите. Вярвам, че все по –отчетливо ще се чува силната опозиция в лицето на БСП и алтернативите, които тя предлага за развитието на община Казанлък” – подчерта зам.-председателят на НС на БСП.

„С тази енергия, която демонстрираме днес и желанието да бъдем единни и консолидирани в партийната организация вярвам, че със силата на диалога и смирението ще поведем организацията към победи” – каза новоизбраният председател на Общинския съвет Румяна Друмева. Тя припомни, че мандатът задължава всеки член на ръководните органи да представлява партийната организация с взетите решения, за да се постигнат целите. „Обединението е необходимо за доброто бъдеще на БСП. С нашата отговорност ние трябва да дадем самочувствие и смелост на всеки един българин, който иска достоен живот в България” – каза народният представител от „БСП за България” Донка Симеонова.

Единодушно делегатите на конференцията приеха политическа позиция, с която се разграничиха от публичните прояви на досегашното ръководство, с които се уронваше авторитетът на БСП на местно и на национално равнище.

Румяна Друмева е родена на 17 октомври 1961 г. в Казанлък. Магистър е по специалността „Икономика и управление на промишлеността” от Икономическия университет във Варна. В периода 1995-1999 г. е председател на Общинския съвет в Казанлък. През 2003-2005 г. е зам.-кмет на Община Казанлък с ресори икономика и строителство. От 2005 до 2009 г. е зам.-областен управител на Стара Загора. През февруари 2017 г. тя бе назначена отново за зам.-областен управител в служебния кабинет от премиера Огнян Герджиков.
#

viknoeбутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн