Алианц с нова впечатляваща изложба в Художествената галерия в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Победителите в „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика“ бяха наградени на откриваща церемония
*
Image 1_AllianzВ Стара Загора бе представена изложбата от шестото издане на „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика” под патронажа на Министерство на културата. На нея бяха наградени победителите от региона и обявени номинираните автори, които ще вземат участие във финалния кръг на конкурса в София. Изложбата ще се помещава в Художествената галерия на бул. „Руски“ 27 от 10 май до 8 юни 2018 г.

И тази година журито е съставено от едни от най-утвърдените имена в българското изкуство: Николай Янакиев, Георги Чапкънов, Пламен Стефанов и Йохан Йотов. След професионалната селекция на журито в изложбата са представени 112 творби на 51 автори.

За старозагорския регион първо място в категория „Скулптура“ спечели Наско Настев за творбата си „Вълна“. Номинирани за финалния кръг в София са и Димо Димов, Стефан Лютаков и Рашо Митев. Явор Костадинов с творбата си „Без заглавие 1“ грабна регионалната наградата „Живопис“, а с номинации в тази категория за последната фаза от конкурса бяха отличени и Пламен Кирилов, Валентин Дончевски и Ангел Карагьозов.

„Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика“ е отражение на корпоративните ценности на компанията. Конкурсът е част от стратегията на Алианц с ясно очертани обществени и социални ангажименти.

„С времето инициативата на Алианц България се превърна в едно от най-любимите културни събития в Стара Загора. Занапред ще продължим да подкрепяме и развиваме проекти, свързани със значими за нашето общество каузи“ – споделя Георги Султанов, директор на Бизнес център Алианц Банк в Стара Загора.

За Алианц България:
Алианц България Холдинг е компания, предлагаща пълен набор финансови услуги. Компанията е на българския пазар от 25 години и има общо 6 основни дейности – общо застраховане, животозастраховане, банкиране, пенсионно осигуряване, лизинг и застраховане на енергийния сектор.

За „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика“:
„Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика“ е част от корпоративната стратегия на компанията с ясно очертани обществени и социални ангажименти. Инициативата стартира през 2008 г. със съдействието на Съюза на българските художници. Конкурсът представлява преглед на съвременното изкуство, като в него няма ограничения по отношение на стилови предпочитания, изразни средства, тематичен и сюжетен избор. Творбите са оценявани и селектирани от жури, различно за всяка изложба, съставено от изявени художници и изкуствоведи.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн