Стотици родолюбци се включиха в мащабен флашмоб в Стара Загора по повод Деня на Европа

STZAGORA.NET
*
Стотици родолюбци извиха кръшно българско хоро тази вечер и изобразиха с телата си сърдечния пулс на Европа, който бие с български ритъм в Стара Загора. Инициативата за мащабния флашмоб, по повод Деня на Европа, бе на старозагорската структура на Младежи ГЕРБ. Около 30 минути бяха необходими, за да се запълнят близо 400-метровите очертания на сърдечен пулс, разположени на паркинга на парк „Артилерийски“. За фон бе поставен 3-метров пъзел с логото на Българското председателство на Съвета на Европа и 28-те звезди, символ на Европейския съюз.

„Благодаря на всички, които сте тук! Благодаря на всеки един, който милее за българското. Стара Загора доказа, че е жив европейски град, че в него бие сърцето на Европа“, каза минути преди официалния старт Радостин Танев, областен координатор на МГЕРБ – Стара Загора и народен представител.

Младежите изказаха благодарност за подкрепата на Община Стара Загора, на включилите се в хорото граждани, както и на клубовете и фолклорните състави – „Броеница“, „Веселие“, „Загорци“, „Зорничка“, „Настроение“, „Тракийци“, „Чанове“, „Чипница“ , НЧ „Родина“ – Стара Загора и на „Кадиевци“, танцов клуб на село Малко Кадиево.

В събитието се включиха още и зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, зам.-областният управител Петя Чакърова, десетки общински съветници, младежки структури на ГЕРБ от област Стара Загора – Казанлък, Мъглиж, Павел баня, както и от Пловдив, Хасково и Ямбол. Водещ на инициативата бе Даниела Ишиклиева от НЧ „Настроение“.
DCIM100MEDIADJI_0035.JPG??????????????????????????
IMG_5579??????????????????????????
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн