В Стара Загора разясняват защитата на личните данни на 10 май

STZAGORA.NET
*
gdprНа 10 май 2018 г. от 10 ч. в зала „П. Р. Славейков“ (в сградата на Община Стара Загора) ще се проведе среща с участието на държавните органи, местната администрация, здравни и учебни заведения, и представители на местния бизнес в област Стара Загора за разясняване на предстоящото влизане в сила на Общия регламент за защита на данните – General Data Protection Regulation (GDPR). Над 170 души досега са се регистрирали за участие, съобщи секретарят на общината Делян Иванов, който е инициатор на срещата.

Лектор ще бъде членът на Комисията за защита на личните данни Цанко Цолов, който ще отговаря и на въпроси на присъстващите в залата.

Проявата е част от широката разяснителна кампания на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) за популяризиране на основните положения на новия Регламент (ЕС) 2016/679. Целта е да се насърчи обществената информираност и разбиране на рисковете, правилата, гаранциите и правата, свързани с обработването на лични данни във всички сфери на обществения живот от разнообразни администратори.

Представителят на комисията ще представи основните моменти в новата правна рамка и необходимите практически стъпки за администраторите с цел въвеждане в дейността им на новоприетите стандарти за защита и обработване на личните данни.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн