Германският президент Щайнмайер разтревожен от “съществена промяна” в отношенията със САЩ

STZAGORA.NET
*

Frank-Walter SteinmeierПрезидентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че е разтревожен от отношенията между Европа и САЩ. По думите му, американската администрация вече не вярва в идеята за глобална общност.

Трансатлантическите отношения са в състояние на тревожни промени, с една администрация в САЩ, която залага на подход “всеки за себе си” в глобалните дела, каза германският президент в неделя по време на интервю за немската обществена телевизия ARD.

Неговите забележки са по повод на това, че Европа е в противоречие с президента на САЩ Доналд Тръмп за търговията, отбраната и ядрената сделка с Иран.

Източник: Deutsche Welle

Щайнмайер предупреждава за война

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер предупреди за непредвидими последствия от разваляне на ядреното споразумение с Иран. При подписването му предишният американски държавен секретар Джон Кери заяви: “Трябва да ни е ясно, че с този подпис ние вероятно предотвратихме една война” – припомни тази вечер Щайнмайер в предаването “Bericht aus Berlin” (“Доклад от Берлин”) на ARD – Тази фраза е важна, за да ни напомня какво би могло са стане, ако ядрената сделка се развали и в Средния Изток започне нова надпревара във въоръжаването.

Източник: tagesschau.de
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн