Започва ремонтът на 22 километра от АМ „Тракия“ от Пловдив към Стара Загора

STZAGORA.NET
*
От 8-10 май поетапно започва ремонтът на 22 километра от автомагистрала „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора, в участъка между 134-я километър. Новият асфалт ще се полага от края на вече ремонтирания участък около Пловдив – на 1.56 километра в посока Стара Загора от пътен възел “Пловдив-изток”, до 156-я километър – това е границата между Пловдивска и Старозагорска област. Отсечката с набити фракции е в експлоатация от 1995 г., досега не е ремонтирана и е цялата в кръпки.

Първоначално ще се работи в платното в посока Бургас, като движението на леките автомобили ще бъде прехвърлено двупосочно в платното за София. Тежкотоварните превозни средства ще се пренасочват по обходен маршрут: от пътен възел „Пловдив-изток“ при 133-ти км на АМ „Тракия“ по път I-8 и II-66 до пътен възел „Плодовитово“ при 165-ти км и обратно.

След като завърши ремонтът в платното за Бургас, ще започне обновяването на платното за София. На пътноподдържащото дружество е разпоредено на обекта да се работи с пълна мобилизация. Целта е ремонтните дейности и в двете посоки да завършат до 30 юни, преди началото на активния туристически сезон.

Строителните работи в участъка между 134-ти и 156-ти километър предвиждат ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, възстановяване на пътни знаци и ограничителни системи и др., съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Ще се ремонтира от края на хубавия асфалт, който свършва на 1,56 км в посока Стара Загора от пътен възел "Пловдив-изток"

Ще се ремонтира от края на хубавия асфалт, който свършва на 1,56 км в посока Стара Загора от пътен възел “Пловдив-изток”

22-та километра ремонт приключват на границата със Старозагорска област

22-та километра ремонт приключват тук – на границата със Старозагорска област

Участъкът от АМ "Тракия", който ще се преасфалтира, е обозначен с червено

Участъкът от АМ “Тракия”, който ще се преасфалтира, е обозначен с червено

#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн