5 май 2018 г.: Глобална кампания на СЗО:„Спаси живот – почисти ръцете си”

STZAGORA.NET
*
Мото на кампания 2018 е: „Във вашите ръце е предотвратяването на сепсиса в здравеопазването“
*
Chisti-ryce_2018-1-WEBВсяка година кампанията на СЗО SAVE LIVES: Clean YourHands –„СПАСИ ЖИВОТ-Почисти ръцете си” има за цел да поддържа в глобален план, значението на хигиената на ръцете в областта на здравеопазването и да обедини медицинския персонал в подкрепа на подобряване хигиената на ръцете в световен мащаб.

СЗО призовава всички медицински работници, лечебни заведения и организации по света да разгърнат кампания за подобряване хигиената на ръцете на мястото на медицински грижи, с оглед ограничаване на инфекциите, свързани с медицинското обслужване.

МБАЛ „Тракия“ ЕООД Стара Загора по традиция показа своята подкрепа съпричастност към проблема като се включи за 4-та поредна година в глобалната кампания.

Основен фокус на тазгодишната кампания епредотвратяване на сепсиса, свързан със здравните грижи, чрез действия за хигиена на ръцете и превенция и контрол на инфекциите.

Пациентите са в риск от развитие на инфекции, свързани с медицинското обслужване като сепсис, инфекции на хирургичното място, инфекции, свързани с инвазивни устройства, катетър-свързани инфекции; пневмония; Clostridium difficile постантибиотична диария и др.

Въпреки напредъка на съвременнта наука и технологии, превенцията на инфекциите, свързани с медицинското обслужване е все още на критично ниво в целия свят. Те могат да бъдат избегнати и да се намали тежестта им върху здравната система.

Сепсисът засяга повече от 30 милиона пациенти всяка година по света. На седемдесетата световна здравна асамблея през май 2017 г. държавите-членки приеха резолюция за подобряване на профилактиката, диагностиката и лечението на сепсис.

Ефективната хигиена на ръцете е част от осигуряването на безопасни медицински грижи за всеки пациент и играе ключова роля в предотвратяването на сепсиса нато ВБИ.

За да се чуе нашият глас в подкрепа на кампанията, днес ние организираме презентации за повишаване осведомеността за важността на проблема, с подкрепата на РЗИ Стара Загора, ТУ МФ Стара Загора и фирма BBraun с участието на медицинските специалисти от Болница „Тракия“ Стара Загора.
Chisti-ryce_2018-5-WEBChisti-ryce_2018-4-WEB
Chisti-ryce_2018-3-WEBChisti-ryce_2018-2-WEB
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн