Ще има достъп до паметника на Съветския воин в Малкото Аязмо за Деня на победата 9 май

STZAGORA.NET
*
9 майОт БСП – Стара Загора съобщиха, че Общината ще осигури достъп до паметника на Съветския воин на 9 май за честването на Деня на победата. Проблемът стои, откакто тече ремонтът в парка, в това число и около паметника в Малкото Аязмо в северния край на бул. “Митрополит Методи Кусев”, пред който по традиция всяка година социалистите, ветераните от войните, антифашистите и членове на други леви партии и организации полагат венци и цветя, уточни Валентина Бонева, председател на Общинския съвет на БСП. От няколко месеца насам изкоп и насип ограничават достъпа до паметника.

Честването е в сряда, с начален час 18.00 часа. От паметника за поредна година ще тръгне и шествието на “Безсмъртния полк” до Братската могила на загиналите антифашисти в парк “Пети октомври”, където ще има и музикална програма.

Предния ден – 8 май, Дискусионният клуб за политика, икономика и култура при ОбС на БСП – Стара Загора кани старозагорци на разговор с Валери Жаблянов – член на ръководството на БСП и народен представител от коалиция “БСП за България”. Мястото е зала 1 на комплекс “Верея”, от 18.00 часа във вторник.
8 май
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн