Предстоящо: Изложба на деца от Ателие “Витроартис” в сградата на Старозагорската опера

STZAGORA.NET
*
65389759На 12 май (събота) в 16 часа във фоайето на Държавна опера – Стара Загора ще бъде открита изложба с произведенията на деца от рисувателната школа към Ателието за изящно и приложно изкуство „Витроартис“ – Стара Загора. Изложбата е 17-та поред и е по повод навършването на 5 години от създаването на Ателието. В рисувателната му школа се обучават над 40 деца на възраст от 5 до 18 години.

Ателието за изящно и приложно изкуство „Витроартис“ е уникално място в артистичното пространство на Стара Загора. Основано е от художниците Росица и Димитър Бъркачеви с идеята да предложат на ценителите своите творческите идеи и търсения в сферата на изобразителното изкуство. Ателието се специализира в три основни направления:

* Рисуване на картини по поръчка в живописни и графични техники по теми, зададени от клиента. Също могат да се избират творби от вече нарисуваните и изложени в ателието.

* Изработката на ВИТРАЖИ (пана от цветно стъкло), основно в техника ТИФАНИ, също и техниката на стопеното стъкло – ФЮЗИНГ. Изпълняват се както проекти на малка площ (до 1 кв.м), така и големи проекти (над 10 кв.м) за частни и обществени сгради.

* Преподавателска дейност в рисувателната школа, открита към ателието.

Уникалното при нас е, че провеждаме занимания, както за деца от 5-годишна възраст, така и за всички останали възрасти без горна граница в годините. Идеята е да се предостави възможност за обучение и усъвършенстване на рисувателните умения на всички желаещи, без специални изисквания към възрастта и първоначалната степен на рисувателните умения. Изложбата ще може да разгледате до 1 юни включително.
#vikknov

социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн