По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора са осъдени две лица за кражба

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора са осъдени Илия А., на 37 г., и Йордан С., на 18 г., обвинени за това, че на 04.08.2017 г. в Стара Загора, след предварителен сговор помежду си в немаловажен случай отнели чужди движими вещи: четири мобилни телефона, преносим компютър, цифров фотоапарат, 4 микро CD карти по 16 гигабайта, диагностична апаратура, зарядно устройство за преносим компютър, универсално зарядно устройство за мобилен телефон и пари в размер на 600 лева от владението на собственика Ц.А., както и мобилен телефон, дамска чанта, портмоне от естествена кожа и пари от владението на собственика С.А. – всички вещи на обща стойност 2576 лева, без съгласието на собствениците, с намерението противозаконно да ги присвоят, като Йордан С. е действал в условията на повторност – престъпление по чл.195, ал.1, т.5, вр.чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс за Илия А., а за Йордан С. престъпление по чл.195, ал.1, т.5 и т.7, вр.чл.194, ал.1, вр.чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс

Районен съд – Стара Загора е разгледал делото по общия ред, като са били разпитани свидетели, изслушани вещи лица и приети писмени доказателства. След като били признати за виновни от Районен съд – Стара Загора, на двамата подсъдими било наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от четири години, при първоначален „строг“ режим, за всеки един от тях. Били са потвърдени мерките за неотклонение спрямо Илия А. и Йордан С., а именно „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн