21 000 поискаха за седмица национален референдум против присъединяване на България към Еврозоната

STZAGORA.NET
*
1 (2)На 23.04.2018 г. (миналия понеделник) “Възраждане” започна кампания за свикване на национален референдум срещу приемането на еврото като официална валута в България. Първоначално пунктове бяха открити в 16 областни и общински центрове – София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора, Казанлък, Карлово, Габрово, Хасково, Ямбол, Видин, Добрич, Благоевград, Троян, Силистра.

“След организираната в София на 26 април дискусия “България в Еврозоната. Икономическа логика срещу митовете” с организатори Сергей Станишев – лидер на европейските социалисти и Ева Майдел – евродепутат от Европейската народна партия, с нас се свързаха десетки граждани и граждански организации, които заявиха своето желание да подкрепят каузата ни” – съобщават днес от “Възраждане”.

В резултат на това в момента паралелно с “Възраждане” подписки са започнали да се събират почти във всяка община в страната от различни организации. Подкрепа е дошла и от много български организации в чужбина – най-вече от страните в Еврозоната, в които наши сънародници са очевидци на последиците от въвеждането на еврото.

За седемте дни от началото на подписката, към 30 април са събрани 21 000 подписа в страната, от които 1840 подписа в Стара Загора (на снимката).
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн