Кръстина Таскова: Управляващите и омбудсманът чуха “Воля” за „стоковия расизъм” в храните, макар и година по-късно

STZAGORA.NET
*
31531127_1827123110685323_7734031623762477056_nНародният представител от ПГ на “Воля” (Старозагорски избирателен район) Кръстина Таскова участва във форума „Двойният стандарт при храните в ЕС – да сложим проблема на масата”. Той се проведе днес в рамките на програмата на българското евро-председателство.

„Стоков расизъм – така определих двойния стандарт при храните още преди една година в питане към министър Порожанов. Това беше първият ми парламентарен въпрос след влизането ми в НС. Повдигнах най-напред този проблем, защото за мен и за колегите ми от “Воля” здравето на децата ни и на нацията ни е на първо място. Това, което се случи днес на този форум, е поредното потвърждение за важната роля на “Воля” в парламента. Дори и омбудсманът Манолова е припознала темата. Радвам се, че ни чуха, макар и цяла година по-късно. Ако “Воля” имаше по-голяма подкрепа, щяхме отдавна да сме решили въпроса. Защото не е в стила ни да мотаем един проблем с месеци, камо ли с години. Затова постоянно говорим за прагматизъм в управлението. Защото сроковете са важни”, коментира Кръстина Таскова след кръглата маса.

Тя изрази надежда, че най-после ще се намери бързо и ефективно решение, защото на форума подкрепа е била изразена от представителите на страните членки, както и от Вера Юрова – Европейски комисар по правосъдие, права на потребителите и равенство на половете. Поставен е бил въпросът за стриктни наказания при заблуда на потребители, пълна законодателна подкрепа, промяна в директивата за нелоялна търговска практика.

„Европейските граждани не бива да се разделят на източни и западни, на първо и второ качество в нито едно отношение, още повече когато говорим за храна, защото това, с което се храним, е от ключово значение за здравето ни. Вярвам, че сега темата няма да стане поредната „политическа дъвка“, а повече ще се работи, отколкото ще се говори. Още повече че е изгубена една година, в която много неща по проблема можеха вече да са решени”, заяви Кръстина Таскова.
31523597_1827123160685318_2506538228136280064_n
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн