Старозагорска културна и бизнес мисия в Одрин

STZAGORA.NET
*
Бизнес делегация, ръководена от Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, беше на посещение в Одрин от 24 до 26 април т.г. Старозагорските предприемачи участваха в организираната от Одринската търговско-промишлена палата среща с представители на местния бизнес, на която присъстваха президентът й Реджеп Зъпкънкурт и целият борд на организацията.

В бизнес форума участва и Васил Вълчев, Генерален консул на Република България в Одрин. В приветствията си двамата ръководители на палати и г-н Вълчев оцениха високо възможностите за развитие на икономически и търговски отношения между двата града и обещаха да съдействат активно затова. Последваха двустранни срещи между представителите на старозагорски и одрински фирми, включително посещения на одрински фирми. Дадената делова вечеря от Одринската палата съдейства за по-трайно фиксиране на установените контакти.

По време на посещението беше скрепено с подпис още едно партньорство – между Ротари клубoвете Одрин – Мимар Синан и Стара Загора – Берое от президентите им Илияс Сач и Жоро Добрев.

Кулминацията на старозагорската мисия в Одрин беше постановката на операта Мадам Бътерфлай от Пучини, която представи Старозагорската опера с директор Огнян Драганов при първото си гостуване на сцената на Одринския Тракийски университет на 25-ти април. Спектакълът се превърна в истинско културно събитие, на което присъстваха ръководството, деловите и културни среди на Одрин и много гости от България и Турция, между които българският заместник- министър на културата Румен Димитров, областни управители и кметове. На събитието присъстваха Старозагорският митрополит Киприан и зам.- кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова. Сред множеството приветствия преди спектакъла се открои това на Генералния консул на България в Одрин Васил Вълчев, който е един от главните инициатори и организатори на събитието.

Общото мнение за старозагорската мисия в Одрин е, че тя е отличен пример как при сегашната сложна и напрегната международна обстановка трябва да се работи за изграждане на мостове между държавите с помощта на бизнеса и културата.
Одрин 3Одрин 1Одрин 2
Одрин 8
Одрин 6
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн