Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 23-26 април 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 23 до 26 април са отчетени близо 160 сигнала. Граждани са информирали за над 40 неправилно паркирани МПС в града. Стартирана е процедура по принудително премахване на изоставен автомобил в района на блок №77 на ул. „Кирил и Методий“.

След подаден сигнал на Горещия телефон екип на звено „Контрол екология и чистота“ е съставил Акт за установяване на административно нарушение на старозагорка, която събира отпадъци от близките контейнери и ги складира в двора си на ул. „Иван Хаджихристов“ №35, а от там се разнасят боклуци и в района.

Съобщено е за бездомни кучета в района на кв. „Железник“, по пътя за курортното селище Старозагорски минерални бани, кв. „Три чучура-юг“, в двора на XI ОУ „Николай Лилиев“, по ул. „Георги Байданов“, както и в село Богомилово. Сигнализирано е и за три изоставени от стопаните си извън дворно място четириноги от породите Немска овчарка и Кане корсо, обикалящи свободно в района на ул. „Славянка“ в село Горно Ботево. За разхождане на едри породи кучета – Путбул и Каракачанска овчарка, без повод и намордник, е съобщено в района на ул. „Каменец“ №4. Екипи на Общинския приют за безстопанствени животни работи още и по сигнал за разходка на куче от дете в района на детска площадка до блок №2 на ул. „Васил Левски“.

Констативен протокол и Акт за установяване на административно нарушение след проверка на сигнал от звено „Контрол и обществен ред“ ще бъде съставен на фирма, поставила рекламна табела на заведение, пречеща на свободното преминаване на майки с детски колички по пресечката на бул. “Цар Симеон Велики” и ул. “Уилям Гладстон”.

След подадена информация на Горещия телефон е установен от звено „Контрол и обществен ред“ компрометиран опасен уред на фитнес площадка в парк „Артилерийски“. Съоръжението е маркирано и ще бъде ремонтирано.

От звено „Озеленяване и комунални дейности“ са ремонтирали след сигнал водопреносен кран в източната част на парк „Александър Стамболийски“ (Алана), счупен от група младежи.

Извършват се и няколко проверки на сигнали, подадени от граждани, за неспазване на автобусно разписание от шофьорите, както и за неспиране на спирки в града.

Гражданин е сигнализирал за разчистване и заравняване на терен в района на „Бедечка“. Извършена е проверка и е съставен Акт за установяване на административно нарушение от звено „Контрол, екология и чистота“.

След получена информация е ремотирано улично осветление, обезопасени са и няколко улични шахти. Премахнати са счупени клони на дървета. Има подадени множество сигнали за силна музика от няколко заведения в града, както и за вдигане на шум в кв. „Лозенец“.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн