Празничен концерт по случай Деня на труда 1 май в Казанлък

STZAGORA.NET
*
Parvi maiС колоритна празнична програма на 30 април (понеделник) от 19:00 часа в Дома на културата „Арсенал” – Казанлък ще бъде отбелязан Денят на труда – 1 май.

В концерта ще вземат участие всички танцови формации на ансамбъл „Арсенал” и казанлъшки певици с музикален ръководител Мариана Мъгева. Организаторите на проявата – ръководството, синдикалните комитети на КНСБ и клуба на ветераните на „Арсенал” АД и Български антифашистки съюз – Казанлък – канят жители и гости на Града на розите на тържествения концерт. Входът е свободен.

Международният ден на труда се чества вече 130 години. Началото се поставя на 1 май 1886 година в САЩ, когато профсъюзите провеждат мащабна национална стачка, в която вземат участие над 300 000 работници от цялата страна с искане за въвеждане на официален 8-часов работен ден.

На 1 май много страни в света честват обществените и икономически постижения на работническото движение и търсенето на повече държавна защита за работещите по света.
#


бутон за сайт


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн