Омбудсманът в Стара Загора Надежда Чакърова-Николова подкрепи инициирането на законодателни промени в ЗМСМА

STZAGORA.NET
*
5475Омбудсманът на община Стара Загора Надежда Чакърова-Николова подкрепи инициирането на законодателни промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация, регламентиращи избора и правомощията на общински омбудсмани.

Националният омбудсман Мая Манолова и Националното сдружение на местните обществени посредници в Република България внесоха заедно в деловодството на Народното събрание проект за промени в ЗМСМА след широка обществена дискусия, организирана в парламента, на която бяха обсъдени възможните решения за облекчаване процедурата на избор с цел във все повече общини да съществува институцията омбудсман, защитаваща правата и интересите на гражданите при взаимодействието с местните органи на самоуправление.

Нужни са повече местни обществени защитници, което се доказва от ефективната работа на действащите в момента в големите български градове. Във форума активно участие взеха народни представители, Дора Янкова – зам.-председател на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, Силвия Георгиева – изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България, инж. Делян Дамяновски – изпълнителен директор на Националната асоциация на председателите на общински съвети, експерти в различни обществени области и др.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн