Изложба „Самолетостроенето в Казанлък“ гостува в Парламента

STZAGORA.NET
*
Историята на авиацията в Казанлък, представена в уникални фотографии, бе открита днес във фоайето на Народното събрание на Република България.

В присъствието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, депутати, кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, общински съветници, кметове на населени места, представители на културни институти Емил Христов, заместник-председател на Парламента, определи експозицията като „една хубава българска традиция“.

Народните представители ще имат възможността да се запознаят с приноса на българската авиация и в голяма степен на Казанлък към световната наука и самолетостроене още от началото на 20-ти век.

Експозицията съдържа близо 70 ценни фотоса за 90-годишната история на българската авиация в Казанлък, предоставени от архива на Военна академия „Георги Сава Раковски” и три частни колекции на видни казанлъчани.

Казанлъшката публика разгледа изложбата „Самолетостроенето в Казанлък“ през месец февруари, тази година. В залата на 44-то Народно събрание ще гостува до края на седмицата.
20 (1)28
6767865876
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн