Сигнали на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора, 20-22 април 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 20 до 22 април, са отчетени близо 90 сигнала. Граждани са информирали за над 25 неправилно паркирани МПС в града. Стартирана е процедура от екип „Контрол, екология и чистота“ за премахване на автомобил, с изпуснати гуми, от паркинг пред блок №2 на ул. „Хаджи Димитър Асенов“.

Сигнализирано е за липсваща врата на автополигона в местността „Каменна могила“. Информацията е предадена към общинското звено „Пътно знаково стопанство“.

Звено „Контрол и опазване на реда“ е обезопасил западния парапет на канала при пресечката му с бул. „Руски“ след подаден сигнал от старозагорка. Сигналът е насочен и към общинския отдел „Строителство“ и дежурен екип на „Напоителни системи“.

Акт за установяване на административно нарушение (АУАН) е издаден на работници в строителна фирма за рязане на липа и замърсяване на градинката около блок №7 на ул. „Д-р Т. Стоянович“.

На старозагорка, разхождаща две кучета без повод и намордник в детска площадка в кв. „Железник“, е съставен АУАН. Подаден е сигнал за разходка на домашни любимци извън загражденията в парк „Зеления клин“. Извършена е проверка от звено „Контрол екология и чистота“, не са установени нарушители. За силен и непрестанен лай на едро домашно куче е подадена информация от блок №13 на ул. „Добруджа“. Старозагорец е съобщил за инцидент с куче, който се е случил в неделния ден в района на блок №11 на бул. „Иван Вазов“. Сигналът гласи, че докато е разхождал своя домашен любимец, е бил нападнат от куче без повод и намордник, порода Питбул. Непосредствено след инцидента екип на ОД МВР е установил собственика на животното. За агресивно куче е съобщено и в село Кирилово.

През изминалите дни са получени множество сигнали за силна музика от няколко заведения в града, както и на открито в кв. „Лозенец“.

На Горещия телефон е сигнализирано още за спиране на водоподаването в няколко района на града поради ремонтни дейности и аварии, както и в някои села от общината.

След подадена информация са започнали действия и по обезопасяване на отворени врати на трафопост в парк „Митрополит Методий Кусев“.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн