40-годишнина празнуваха в детска градина”Райна Княгиня” в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
IMG_9270С весел празник отбелязаха днес 40 години от създаването на детска градина №34 „Райна Княгиня“ в Стара Загора.

В двора на детското заведение се събраха учители, родители, бивши служители, директори на детски градини, които възторжено аплодираха изпълненията на децата от различните групи.

„Избрали сме 20-ти април за честването, защото тогава е избухнало Априлското въстание и за пръв път Райна Княгиня е развяла знамето на свободата, ушито от нея. Искаме да покажем уважението си към нашия патрон“, разказа директорката Любка Иванова. Преди дни децата са посетили и Панагюрище, където са се запознали с местата свързани с нашата история. Според нея, тук децата се възпитават в родолюбие от най-ранна възраст.

Любка Иванова разказа още, цялата 2018-та година е посветена на годишнината от създаване на детската градина и наситена с много събития. За празника е открита и изложба „Минало и бъдеще“ със снимки от историята на градината и рисунки от настоящите й възпитаници.

„Обещаваме, че ще дадем всичко от себе си, за да растете тук, здрав и щастливи“, категорична бе Любка Иванова.

„Искам да Ви поздравя с емблематичната дата – 40-години от създаване на детската градина. „Райна Княгиня“ зае много впечатляващо и важно място в подготовката на децата от Стара Загора за училище“, каза в приветствието си Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя похвали колектива за усилията, които полага за отглеждането на децата, както и за приютяването на деца от ремонтиращата се детска градина №58 „Звездица“. Припомни, че за да се случват хубави неща, много важна е и подкрепата на родителите.

Децата рецитираха стихове за Райна Княгиня и изпълниха танц на фона на песента на храбрата българка и турския паша. Млада девойка пък развя знамето на свободата.

После децата от всички групи пяха и танцуваха, за радост на родители и учители. Поздрав с хорце към тях отправиха и „гостите“ от детска градина №58

Празникът завърши с танца „Моята България“.
IMG_9298IMG_9251
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн