Васил Михайлов подарява на старозагорци „Брудершафт“ по случай 80-годишния си юбилей

STZAGORA.NET
*
Vasil Mihaylov na 80_Plakat-1-WEBВойводата на българското кино и театър и почетен гражданин на Стара Загора, с тракийски корен – Васил Михайлов, ще направи специален подарък за старозагорци по случай своя 80-годишен юбилей, който отпразнува на 6 април. При вход свободен на 2 май от 19 часа той и актрисата Стефка Янорова (също старозагорка) ще представят на сцената на Оперния театър в Стара Загора постановката „Брудершафт“ от Анатолий Крим с режисьор Асен Шопов. Пуснатите от организаторите безплатни покани за юбилейното представление на големия актьор почти свършиха още в първия ден от появата им на билетните каси.

В комедийната пиеса Васил Михайлов играе пенсиониран железничар, а Стефка Янорова му партнира в ролята на бивша учителка. „Надявам се чрез това представление да празнувам кръглата си годишнина с тези мои съграждани, които пазят в сърцата си любовта към актьорското изкуство. Ще се радвам на техните аплодисменти, за букети ми е твърде рано“, пошегува се Васил Михайлов. Хъсът му да твори не е отслабнал ни най-малко. В момента той играе едновременно в няколко постановки, с които е на пролетно турне из страната.

След близо 100 роли в киното и още толкова на театралната сцена Васил Михайлов пази в сърцето си специално място за Стара Загора – града, в който е отраснал и от който тръгва пътят му към големия екран и голямата сцена. На 80 години Васил Михайлов остава актьорът с най-мъжкото излъчване, оставил ярка следа с ролите си на Хан Кубрат от “681 – Величието на хана”, на Ибрям Али от “Краят на песента”, на Сюлейман ага от “Време разделно”, на Петко Каравелов от “Мечтатели”, на Панайот Хитов от “Тайната вечеря на Дякона Левски”, на Нерезанов от “Маргарит и Магарита”, на Стефан Стамболов от постановката “Величието и падението на Стефан Стамболов” и най-вече с емблематичната си роля на Петко Киряков в телевизионния сериал “Капитан Петко Войвода”.

В своя дългогодишен и респектиращ творчески живот Васил Михайлов е удостоен с най–високото звание „Народен артист“. Носител е на десетки кино и театрални награди, на множество отличия и на специалната награда „Златната липа“ 2015 за цялостен принос към киното.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн