Проверяващ настаняването в общински жилища сезира прокуратурата за отправена към него заплаха

STZAGORA.NET
*
4545425Огромни задължения от по 800-1000 лева неплатени такси за ползвана вода са натрупали някои от наемателите на 700-те общински жилища в Стара Загора, раздадени през годините на нуждаещи се граждани и техните семейства. Временната комисия на Общинския съвет, която от януари насам проверява правомерността на заемането на жилищата, е направила над 50 предписания за освобождаването им от неправомерно настанени лица. От началото на годината вече има издадени 25 заповеди за освобождаване на апартаменти. Това стана ясно от интервю по Радио Стара Загора с председателя на комисията Янко Янков. За трите месеца от началото на годината са извършени проверки на 400 от общо 700 общински жилища, като проверките ще продължат до края на мандата на временната комисия 6 юни, до която дата ще бъде изготвен констативен протокол.

Има хора, настанени от 30 години в общинските жилища, които за някои са се превърнали в пожизнени. Наематели, живели в тях 5 години, имат право да кандадатстват за закупуване на жилището. Досега има продадени отделни апартаменти в кварталите, като цената е от порядъка на 300-400 евро на квадратен метър, но все още няма продадени жилища в центъра на града, където цената ще е съществено по-висока. Като цяло състоянието на общинските жилища е лошо, тъй като голяма част от наемателите им не ги поддържат с грижата на добри стопани, става ясно от интервюто.

Председателят на временната комисия на ОбС съобщи в ефира на Радио Стара Загора за отправена към него заплаха по телефона за саморазправа във връзка с извършваната проверка. Янков обяви, че пуска в прокуратурата жалба срещу отправилия заплахата.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн