Най-награждаваната македонската писателка Ягода Михайловска-Георгиева гостува на ХІІІ маратон „Четяща Стара Загора”

STZAGORA.NET
*
plakat qgoda stz (1)ИК „Персей” и Библиотека „Родина” представят македонската авторка Ягода Михайловска-Георгиева и книгите й „Индиговият Бомбай” и „Камъкът на твоя ден” на 18 април, сряда, от 18:00 часа в Къща музей “Гео Милев”. Стара Загора е част от турнето на писателката в още три български града.

Ягода Михайловска-Георгиева е една от най-значимите македонски писателки днес и единствената, спечелила трите най-големи литературни награди в страната. Родена е на 3 март 1953 година. Повече от три десетилетия е журналист, есеист и филмов критик в пресата, а през последните десет години работи като редактор в телевизия „Телма”. Автор е на поредица телевизионни пътеписи за Бомбай и за Гоа в Индия, за Катманду и Хималаите в Непал.

Носител е на Рациновата награда за най-добра прозаична книга (за „Камъкът на твоя ден”), „Роман на годината” (за „Индиговият Бомбай”) и „Стале Попов – 2018“ на Съюза на македонските писатели (за най-новия й роман „Манастирът Фуентарабия“). Съпруга е на един от най-големите македонски хирурзи, който извършва трансплантация на бъбреци. Той ще пътува с нея по време на краткото й литературно турне в България.

Заповядайте!
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн