Старозагорски ученици участваха в среща-дискусия за християнските ценности

STZAGORA.NET
*
IMG_7596IMG_7593Повече от 30 ученици от старозагорски училища участваха в превърналата се в традиция за Светлата седмица среща-дискусия на тема „Християнските ценности“. Те посетиха храм „Св. Троица“, където бяха посрещнати от отец Иван Генов. Той ги поздрави за Христовото Възкресение и започна изложението си с изчитането на глава 13-та от Коринтяни от посланието на Св. ап. Павел, в която е засегната темата за любовта.

Организатори са Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, в сътрудничество със Старозагорската митрополия. „Изключително щастливи сме, че отново можем да доведем децата в храма. Благодарим на Старозагорския митрополит Киприан, а също и на отец Иван Генов за това, че откликват на инициативите ни“ – каза Донка Вътева, секретар на комисията. Тя съобщи, че вече се подготвя програмата за Ваканция 2018 и в нея отново присъства богато разнообразие от активности за малчуганите в града.

В края на срещата децата получиха Библия, подходяща за възрастта им, а най-любопитните зададоха своите въпроси.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн