Малчугани засадиха дъбови дръвчета в детска градина в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
IMG_9062IMG_9038Деца от трета група на детска градина № 66 „Детски рай“ в Стара Загора се включиха днес в кампанията „Зеленото е родолюбие“, организирана от ВМРО.

Те бяха приветствани от Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, партньор на инициативата. „По този начин у децата се създават навици за опазване на околната среда. Община Стара Загора винаги откликва на такива полезни инициативи“ – каза Сотирова. Тя призова децата да пазят природата и им пожела като пораснат да идват в своята детска градина, за да видят как растат дръвчетата, които са засадили.

„Инициативата ни е от много години, дошли сме тук, за да засадим три дъбчета. Искаме винаги да помните, че трябва да се грижим за природата“ – каза Красимир Червилов, общински председател на ВМРО.

Малките старозагорчета поздравиха гостите с песнички за земята и танц „Чудна планета“.

След това всички се включиха в засаждането на три дъбови дръвчета в двора на детската градина. Малкият Мишо, който помагаше активно на големите, предложи да са по-близо, че като пораснат да може да се върже люлка на тях.

Дъбови дръвчета днес бяха засадени и в детска градина №11 „Загоре“. Във всички детски градини на територията на Община Стара Загора ВМРО ще посади поне по едно дърво. Дъбовите дръвчета са общо 50 на брой и са дарение от Горско стопанство – Павел баня.
#

viknoeбутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн