Откриха в Стара Загора изложба на икони, нарисувани от деца

STZAGORA.NET
*
Четвърта по ред изложба на икони, нарисувани от децата, които посещават Ателието по иконопис към храм „Света Троица“, деца от Примитрополитското неделно училище „Свети Игнатий Старозагорски“ и Неделното училище към храма, бе открита на Светли Четвъртък в Художествената галерия в Стара Загора. В нея освен иконите е включен и резултатът от двете графични работилници, осъществени със съдействието на Милен Алагенски и гостоприемството на изложбена зала „Лубор Байер“. Част от произведенията могат да бъдат откупени, а средствата ще бъдат използвани за довършителни работи по обзавеждането на реновираната вече сграда, в която ще се помещават двете неделни училища. Официалното му откриване ще се състои в началото на новата учебна година, съобщи отец Евгений Димитров, председател на църковното настоятелство при храм „Св. Троица“

„Голяма радост е за нас да бъдем на това място, в едно сърце и в една душа, за да можем всички да прославим нашия Господ Иисус Христос. Нека помним думите на Св. Василий, който казва, че най-скъпоценният дар за придобиване на човека, това е припечелването Светия дух. Нека всички да го припечелим, за да може един ден да застанем от дясната страна на Бог Отец“ – обърна се към присъстващите протосингелът на Старозагорска митрополия отец Богослов. Той предаде и поздравът на Старозагорския митрополит Киприан, с чиято благословия е осъществена изложбата.

Директорът на Художествената галерия Марин Добрев не скри възхищението си от творбите на децата и поздрави учителите им Зорница Иванова и Илиана Димова за неуморните усилия.

„Приветствам Ви за това, което правите, защото наистина е невероятно. Приветствам Вашите учители, защото с младостта и силата, която имат, те ще Ви предадат това, на което те са научени. Бъдете здрави, все така упорити и правете това, което наистина Ви харесва. Прекрасно е, че чрез творчеството Вие успявате да влезете в християнската вяра“, каза по време на откриването заместник областният управител Петя Чакърова.

На изложбата присъстваха представители на Богословския факултет към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, преподаватели, родители, ученици и други.
IMG_7531IMG_7530
IMG_7529
#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн