Царица Роза 2017 Цветелина Илиева подари на казанлъчани първата си самостоятелна изложба

STZAGORA.NET
*
1210Младата художничка откри снощи за своите съграждани „Цветен полъх“ в зала Галерия за изкуства в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 в Казанлък. Във втория ден на Светлата седмица най-красивата от красивите момичета на Града на розите за 2017 сподели с публиката своя талант и емоции, влагани в продължение на една година в 30 картини.

„Избистрена стилистика с предпочитание към декоративния изказ“ – така определи директорът на Художествената галерия в Казанлък Христо Генев представените творби на възпитаничката на Националното училище по приложни изкуства и дизайн „Дечко Узунов“ и отбеляза богатството от тонове и нюанси в тях.

Преподавателите Саша Бориславова и Велин Дечков увериха, че името на скромния млад талант тепърва ще се чува. Те описаха Цвети като творец с бъдеще, борбен представител на зодия скорпион, който умее да отстоява собствената си позиция и споделиха, че ги прави горди като нейни учители.

„Истински съм щастлива, че нашата Царица Роза 2017 оставя като наследство на Казанлък тази изложба!“ – призна кметът на община Казанлък Галина Стоянова и благодари за избора на Цветелина Илиева да покаже своята първа самостоятелна експозиция в родния си град.

Младият автор лично подари в знак на уважение и благодарност за подкрепата свои картини на Галина Стоянова, на директора на Исторически музей „Искра“ д-р Момчил Маринов и на други казанлъчани.

Цветелина Илиева си пожела нейното изкуство в „Цветен полъх“ да внесе „добро настроение и свежест в нашия град“.
4746
4240
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн