По протест на Районна прокуратура – Стара Загора съдът отмени оправдателна присъда спрямо двама мъже за изнасилване

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо протест на Районна прокуратура – Стара Загора състав на Окръжен съд – Стара Загора отмени оправдателната присъда, произнесена от Районен съд – Стара Загора, и постанови нова, с която признава за виновни подсъдимите Г.Г., на 37 г., и Т.Т., на 47 г., за това, че на 12/13.04.2011 г. в гр. Сливен са се съвкупили с лице от женски пол – А.Д., привеждайки я в безпомощно състояние, като изнасилването е извършено от 2 лица – престъпление по чл.152,ал.3,т.1 вр.ал.1,т.3 от Наказателния кодекс.

Обвинителния акт е изготвен от прокурор от Окръжна прокуратура – Сливен и е бил внесен за разглеждане в Районен съд – Сливен. След направен отвод на магистратите в съдебния район, делото е било изпратено за разглеждане в Районен съд – Стара Загора.

На 23.02.2017 г. с присъдата Районен съд – Стара Загора е признал подсъдимите Г.Г. и Т.Т. за невиновни по повдигнатото им обвинение. Участващия в съдебните заседания прокурор от състава на Районна прокуратура – Стара Загора е подал протест пред въззивната инстанция с искане присъдата да бъде отменена и подсъдимите да бъдат признат за виновни по повдигнатото обвинение.

Протестът е бил уважен изцяло, като подсъдимите са били признати за виновни за извършено престъпление по чл.152,ал.3,т.1 вр.ал.1,т.3 от Наказателния кодекс, като на всеки от тях е наложено наказание „лишаване от свобода“ от 5 години и 6 месеца при първоначален “строг” режим. Подсъдимите са били задържани от съдебната зала за изтърпяване на наложените наказания.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

viknoeбутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн