Вечерня със св. Божествена Василиева литургия отслужи на Велика Събота Старозагорският митрополит Киприан в храм “Св. Троица“

STZAGORA.NET
*
От Старозагорска митрополия напомнят, че в тази нощ (събота срещу неделя) в 23.30 ч. е началото на Великденското (Пасхално) Богослужение в Катедрален храм “Св. Димитър“ – Стара Загора. На Възкресение Христово от 11.00 ч. отново там Св. Евангелие ще се чете на различни езици. От 15.00 до 17.00 часа Дверите на Митрополитския дом са ШИРОКО ОТВОРЕНИ за всички епархиоти. Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Kиприан ще приема от епархиотите Пасхални поздравления “Христос Воскресе!”, а той от своя страна ще им преподаде архипастирски Пасхален благослов – “Наистина Христос Воскресе!”.

И тази година с благословението на владиката и благодарение на незаменимата подкрепа на Градската художествена галерия – Стара Загора, в лицето на проф. Марин Добрев, ще се проведе четвърта по ред изложба на икони, нарисувани от децата, които посещават Ателието по иконопис към храм „Света Троица“, деца от Примитрополитското неделно училище „Свети Игнатий Старозагорски“ и Неделното училище към храма. Някои от иконите ще могат да бъдат откупени от изложбата, а средствата ще бъдат използвани за довършителни работи по обзавеждането на реновираната вече сграда, в която ще се помещават от следващата учебна година двете неделни училища. Изложбата ще се открие на 12 април, Светли четвъртък, от 17:30 часа.
IMG_6983IMG_6990
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн