На Велики Четвъртък в Стара Загора – Велик Маслосвет, литургия и дарителска акция

STZAGORA.NET
*
IMG_6847IMG_6844На Велики Четвъртък Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи Велик Маслосвет и Вечерня със св. Божествена Василиева литургия в Катедралния храм „Св. Димитър“ в Стара Загора. За втора поредна година по време на службата владиката извърши чина по умиване на нозе. Ритуалът се извърши с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. В него участие взеха 6-ма свещенослужители и 6-ма миряни.

„Нека Бог да ни спомага в трудовете ни, в нашето ежедневие. Нека Бог да ни съхранява, да ни дава сили да запазим православието си и нека в застъпничество на майката Божия, да имаме сили и духовно удовлетворение от всичко онова, което вършим“, обърна се към вярващите владиката.

Пред храма общественият посредник Надежда Чакърова-Николова, в сътрудничество със Старозагорската митрополия, раздаде хранителни пакети, набрани чрез дарителски акции от организираната кампания „Великден за всеки“ – “Дари празник на баба и дядо”, която е под патронажа на националния Омбудсман г-жа Мая Манолова.

По същото време в двора на храма близо 40 деца от неделните училища в града боядисваха яйца. Те също получиха подаръци от Старозагорския митрополит и местния омбудсман.
IMG_6848
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн