Районна прокуратура – Стара Загора води разследване спрямо 41-годишен мъж за опит за телефонна измама

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Васил П., на 41 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 08.03.2018 г. в гр. Стара Загора, в съучастие като помагач с неустановен извършител, с цел да набавят за себе си и за другиго имотна облага,са направили опит да възбудят и поддържат заблуждение у М.Д. относно обстоятелството, че участва в полицейска операция за залавяне на телефонни измамници, и с това ѝ причинят имотна вреда в размер на 2 860 лева, като деянието е останало недовършено, поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.209,ал.1 вр. с чл.20,ал.4 вр.ал.1 вр.чл.18,ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 8.03.2018 г., по телефона, на 87-годишна жена от гр. Стара Загора позвънило неустановено към момента лице, което се опитало да я въведе в заблуждение. След като приключила разговора с него, жената получила второ обаждане от друго лице, което се представило за полицейски служител и обяснило, че в момента тече операция за залавяне на телефонни измамници и поискал съдействието й, като обяснил, че средствата, които предостави веднага след залавянето на измамниците ще ѝ бъдат върнати. Пострадалата обещала да съдейства на мнимия полицай и при повторен разговор с измамника се съгласила да изпълни условията му и хвърлила през терасата финансови средства, с които разполагала, а именно 2 860 лева., Обвиняемият Васил П. отишъл до адреса на пострадалата и взел хвърлените от нея средства. След това с лек автомобил напуснал гр. Стара Загора. Обв. Васил П. бил установен и задържан след подадения сигнал за измама на ГКПП-Дунав мост при опит да напусне страната. Обвиняемият Васил П. е криминално проявен и осъждан 9 пъти за престъпления от общ характер – предимно кражби и измами.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Васил П. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Васил П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн