Задържаха 20-годишен за кражба на монетници от таксита в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Наньо П., на 20 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от 23.02.2018 г. до 19.03.2018 г. в гр.Стара Загора, действайки в условията на продължавано престъпление и повторност, при немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот, отнел чужди движими вещи на обща стойност около 110 лева от владението и собственост на различни физически лица, без тяхно съгласие,с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.195,ал.1,т.3 и т.7, вр. чл.194,ал.1, вр. чл.28, ал.1 вр.чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 23.02.2018 г., на 24.02.2018 и два пъти на 19.03.2018 г., в Стара Загора, в тъмната част от денонощието, обвиняемият Наньо П., разбивал таксиметрови автомобили, паркирани на различни места. От тези леки автомобили е отнемал монетници с оставени в тях оборотни парични суми (от 10 до 40 лева). За целта Наньо П. счупвал стъклото на предната лява врата и вземал монетниците, които се намирали в купето на автомобила. Отнетите парични средства обвиняемия Наньо П. изразходвал за лични цели.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за престъпления от общ характер – кражби, противозаконно отнемане на моторно превозно средство. Деянията по настоящото производство са извършени в изпитателния срок на предходно осъждане на Наньо П.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн