Задържаха 37-годишен, заплашил с нож и ограбил старозагорка в дома й

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора състав на Районен съд – Стара Загора определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Господин А., на 37 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 18.03.2018 г. в гр. Стара Загора, отнел чужди движими вещи – обеци и пари от владението на М.М., с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване – престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 18.03.2018 г. обв. Господин А. влязъл в дома на пострадалата в гр. Стара Загора, като носил със себе си нож. Той изпитвал финансови проблеми и бил решил да извърши престъпление. Пострадалата била в дома си с малолетната си дъщеря. Обв. Господин А. използвал ножа, който носел и отправил заплахи към живота на пострадалата и дъщеря ѝ, като със сила отнел един чифт обеци и парична сума. След това обв. Господин А. се прибрал в дома си. На следващия ден при проведени в неотложност процесуално-следствени действия – претърсване и изземване в дома на обвиняемия били намерени ножа и отнетите обеци и той бил задържан.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Господин А. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Господин А. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн