Стара Загора ще има зала за бойни спортове

STZAGORA.NET
*
IMG_8094IMG_8107Стара Загора ще има зала за тренировки по бойни спортове. Това обеща днес кметът Живко Тодоров по време на срещата си със състезателя на старозагорския Спортен клуб „Сезан“ и член на Националния отбор на България Севдалин Славов, който триумфира на Мондиала в Тайланд с шампионската титла в категория до 63.5 кг. Шампионатът събра над 400 състезатели от 40 държави.

Тази поредна победа говори за нивото на бойните спортове в Стара Загора. Да станеш световен шампион именно в Тайланд, където това е национален спорт, не е лесно. Искаме да благодарим на Севдалин, че развя високо българския национален флаг и прославя името на Стара Загора, каза кметът. Той обяви, че ще работи за създаването на нова зала, оборудвана с клетка, ринг, чували и всичко необходимо за провеждане на пълноценни тренировки на състезателите по бойни спортове.

Севдалин притежава много качества и най-важните са трудолюбие, постоянство и амбиция, които го изведоха на това ниво, сподели неговият първи треньор и основател на Спортен клуб „Сезан“ в Стара Загора Жельо Илиев. Той цитира водача на националния ни отбор за шампионата Николай Атанасов, според когото „това е най-достойното представяне на наш състезател“. Срещите му винаги завършват с нокаут или явна победа, добави Илиев. В неговия клуб в момента тренират 30 мъже и жени.

Това е само началото за мен, очаквайте още победи. След аматьорската титла, искам да спечеля и на професионалния ринг, отбеляза старозагорският боец. В началото тренирах бадминтон, но не беше моят спорт. В клуб „Сезан“ намерих упоритост, мотивация и мечти, споделя Севдалин, който в момента учи „Електроенергетика“ в Техническия университет в София и тренира при друг старозагорец – Красимир Колев. В Тайланд изиграл 3 мача, срещу представителите на Колумбия, Непал и Индонезия, завършили с нокаут. Четвъртият, срещу представителя на Уругвай, който го отвежда до титлата, завършва с убедителна победа.

Севдалин Славов тренира в Спортен клуб по кик бокс и муай тай „Сезан” от 7 години. Той е Европейски шампион и многократен републикански шампион, без загуба на професионалния ринг.

Кметът Живко Тодоров му връчи грамота за спечелената титла, а ресорният зам.-кмет Красимира Чахова му подари реплика на артефакт от Регионалния исторически музей с надпис, свидетелстващ, че в земите на Стара Загора е живял носителят на олимпийски титли, римският атлет Марк Фронтон.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн