Електронни познавателни книжки влизат в детските градини

STZAGORA.NET
*
657546От новата 2018/2019 учебна година децата в детските градини вече ще могат да учат по електронни образователни книжки.

Министерството на образованието и науката (МОН) одобри днес всички печатни и електронни познавателни книжки за трета (5–6 г.) и за четвърта (6–7 г.) подготвителна възрастова група на издателска група „Просвета“, които влизат в клас наесен.

„Просвета“ внесе за одобрение три различни комплекта: изцяло новата поредица „Чуден свят“ и двете напълно обновени поредици „Ръка за ръка“ и „АБВ игри“. Те покриват всички образователни направления: български език и литература, математика, околен свят, изобразително изкуство, музика, конструиране и технологии. А електронните образователни книжки са безценен помощник на учителя – те приковават вниманието на децата с десетки игри, упражнения, видеофилмчета, музика и песни. Имат професионални звукозаписи на всички стихотворения и приказки, които се изучават.

До новите електронни познавателни книжки издателството предоставя безплатен достъп за учители, родители и деца, който ще бъде видим на сайта на „Просвета“ в началото на месец април.

За да ги използва, потребителят трябва да попълни кратка регистрационна форма, а предоставеният му безплатен достъп ще бъде валиден чак до началото на следващата учебна година (2018/2019).

След 1 септември 2018 г. електронните книжки ще бъдат безплатни за всеки детски учител, който избере да преподава по съответстващите им печатни книжки от трите поредици на издателството – „Чуден свят“, „Ръка за ръка“ или „АБВ игри“.

От „Просвета“ заявиха, че вече са готови и с всички нови помагала за първа (3 – 4 г.) и втора (4 – 5 г.) възрастова група и от трите поредици, които също ще бъдат на разположение на учителите за новата 2018/2019 учебна година.

Изборът на познавателни книжки за трета и четвърта възрастова група за учебната 2018/2019 година се очаква да започне в началото на месец април.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн