140 сигнала на Горещия телефон на Община Стара Загора от 19 до 22 март 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 19 до 22 март са отчетени около 140 сигнала. Граждани са информирали за близо 100 неправилно паркирани МПС в града.

Съобщено е за глутница безомни кучета в района на кв. „АПК“, около Детска градина №11 „Загоре“. Сигналът е насочен към Общински приют за безстопанствени животни. Съставени са два броя Акт за установяване на административно нарушение на собственици на кучета, порода Питбул, за разходка на животните без повод и намордник, в района на кв. „Казански“ и около ул. „Искър“ № 28.

Издаден е констативен протокол от екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ за неправомерно складиране на строителни отпадъци в чували в общи части на жилищна сграда, намираща се на кръстовището на ул. „Боруйград“ и „Хаджи Димитър Асенов“.

След подадена информация за неработещо улично осветление по ул. „Рила“, ул. „Димитър Подвързвачов“ и ул. „Слънчева“, както и в района на блок №175 на ул. „Св. Княз Борис“, същото е било ремонтирано. Извършен е ремонт и на паркомат и светофарна уредба.

На Горещия телефон е съобщено за грубо отношение от кондуктор на автобусна линия №65. Пътуващата от кв. „Железник“ до село Горно Ботево старозагорка се е оплакала, че е получила негативна реакция заради заплащането на билета с дребни монети с номинал 2 ст. След извършена проверка кондукторката е получила забележка за отношението си към пътниците.

Вследствие на обилните дъждове и снеговалежи през последните дни има сигнали за счупени клони и опасни дървета. Клон е паднал върху автомобил в района на кв. „Казански“. Друг, в района на ул. „Цар Иван Асен II“, е бил отстранен поради опасност от счупване и застрашаване на преминаващите пешеходци. Почистено е пътното платно от паднали клони на пътя Ракитница – Чирпан. Съобщено е още за щъркели, затрупани от сняг, в района на село Могила, в района на гробищния парк. Информацията е предадена на дежурен екип на „Зелени балкани“.

Сигнална лента и табела са поставени в района на оградата на училищния двор на СУ „Иван Вазов“ заради нарушената й цялост и предпоставка за инцидент. Очаква се ремонт на компрометираната част при стабилизиране на метеорологичната обстановка.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн