Събират номинации за Наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“

STZAGORA.NET
*
Stara Zagora ot Samarskoto zname_newВ Община Стара Загора вече се приемат мотивирани предложения за удостояване с Наградата „Стара Загора“ и „Млада Загора“.

Предложения за присъждане на наградата могат да бъдат направени от държавни и общински органи, обществени и професионални организации и творчески сдружения, както и от граждани на Община Стара Загора.

Предложенията се подават до кмета на Общината в писмен вид не по-късно от 15 април. Подадените след тази дата предложения не се разглеждат.

Наградите се присъждат в две направления:
* наука и образование;
* култура и изкуство.

Наградата за всяко направление може да бъде индивидуална и колективна. Тя се присъжда в съответствие с принципите за публичност и прозрачност, свободна и честна конкуренция и равнопоставеност на всички кандидати.

С наградата „Стара Загора“ се удостояват български и чуждестранни пълнолетни граждани приживе или посмъртно за високи художествено-творчески постижения в духовния живот и сферата на образованието и науката в Община Стара Загора.

Награда „Млада Загора“ се присъжда на учащи за изключителни постижения и извоювани награди от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси.

След изтичане на срока за подаване на предложенията, те се публикуват в интернет страницата на Общината и в местната преса. Специално назначена от кмета комисия разглежда всички постъпили материали по направените предложения, като има право да изисква допълнителни данни по тях; организира публични дискусии; прави допитване до гражданството чрез интернет страницата на Общината, средствата за масово осведомяване, анкети, поставяне на нарочни кутии в сградата на общината и на други общодостъпни места за набиране на мнения; извършва и други дейности в тази връзка по собствена преценка.

В срок до 30 април комисията разглежда и обсъжда предложените кандидатури с всички постъпили материали и внася мотивирано становище до кмета.

Наградата се присъжда по решение на кмета на Община Стара Загора след предоставено му становище от Комисията.

Наградите, специална грамота и парична премия в размер на 1000 лв. се връчват на тържествена церемония по повод 24-ти май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн