Прокуратурата обвини 48-годишен, продал с подправени документи чужди апартаменти в Казанлък за 80 хиляди лева

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Казанлък внесе в съда обвинителен акт срещу Петьо З., на 48 г., за това, че в условията на продължавано престъпление на два пъти, на 27.02.2015 г. и на 10.03.2015 г. в Казанлък, чрез използване на неистински официални документи – нотариални актове и удостоверения за данъчна оценка, е получил без правно основание чуждо движимо имущество в големи размери – пари в размер на 80 120 лева, с намерение да ги присвои – престъпление по чл.212, ал.4, предл. 1-во. вр. с ал.1. във вр. с чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс.

Петьо З. съставил два неистински нотариални акта, по силата на които той закупил от две лица апартаменти, тяхна собственост. На посочените неистински документи бил даден вид, че са вписани в Службата по вписвания, а обвиняемият саморъчно написал името си и се подписал на реквизита „купувач“. Обвиняемият се снабдил и с неистинско Удостоверение за данъчна оценка, на което е бил даден вид, че е издадено от Дирекция „Местни данъци и такси“ – Казанлък и че е подписано от длъжностно лице.

Свързал се с лица от Стара Загора, които да платят за посочените недвижими имоти. Клиент от Стара Загора проявил интерес към имота в Казанлък, като обвиняемият го завел на адреса и му показал сградата, в която били апартаментът и прилежащия му магазин, без да извършат оглед вътре в помещенията.

На 27.02.2015 г. в Казанлък била изповядана сделка, по силата на която свидетелят Д.Ш. купил от обвиняемия Петьо З. за сумата от 64 000 лв. имота, към който проявил интерес. При изповядване на сделката обвиняемият Петьо З. се представил за собственик на имота и си послужил с неистинските нотариален акт и Удостоверение за данъчна оценка. На тази дата парите били внесени по сметка на обвиняемия.

Свидетелят Г.К. проявил интерес към апартамента в Казанлък. Обвиняемият Петьо З. завел Г.К. на адреса и му показал сградата, в която било жилището. На 10.03.2015 г. в Казанлък по описания начин Г.К. купил имота от обв. Петьо З. за сумата от 16 120 лв. При изповядване на сделката обвиняемият Петьо З. се представил за собственик на имота и си послужил с неистинските документи. Продажната цена била внесена по сметка на обвиняемия. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Петьо З. е обвинен, е лишаване от свобода от три до петнайсет години. Предстои Районен съд – Казанлък да насрочи първо заседание по делото.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн