Експерти ще обсъждат в Стара Загора мерки за прилагане на иновативни производствени процеси в рамките на проект INNOGROW

STZAGORA.NET
*
8685638589На 23.03.2018 г. (петък) в залата на Търговско-промишлена палата – Стара Загора ще се проведе среща за обсъждане на мерки за прилагане, насърчаване и внедряване на иновативни производствени процеси в малките и средни предприятия (МСП) в селските райони заедно с експерти и местни заинтересовани страни от осем страни в Европа.

Експерти от Агенция за регионално икономическо развитие (АРИР) – Стара Загора ще представят иновативни производствени практики от малки и средни предприятия в град Мантуа (Италия) и неговите околности, и полезен опит от спецификите на нормативната уредба на регион Ломбардия (Италия), които са приети с цел насърчаване на иновативните производствени процеси.

В хода на събитието ще бъдат обсъдени полезни практики не само от Мантуа, но и от другите шест страни в Европа, които са част от партньорския консорциум на проекта INNOGROW, като те тепърва ще бъдат проучени и обсъдени на срещата с цел да бъдат успешно приложени и в България.

Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора е един от деветте партньори от осем европейски страни по проект INNOGROW, финансиран от програма INTERREG EUROPE.

Проектът INNOGROW (Регионални политики за иновации, задвижващи конкурентоспособността и растежа на малки и средни предприятия от селските райони) цели да осигури подкрепа на регионално ниво, за да се ангажират малките и средни предприятия от икономиката на селските райони във внедряването на иновации. Обикновено малките и средни предприятия в селските райони срещат големи трудности в това да приемат и приложат иновациите с цел да увеличат своята конкурентоспособност. Регионалните политики трябва да бъдат насочени и съответно да подкрепят разпространението на иновативни решения и иновативни бизнес модели, които биха довели до увеличение в продуктивността и биха осигурили достъп до нови пазари.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн