Инспекция от Българския енергиен холдинг в “Мини Марица-изток” ЕАД

STZAGORA.NET
*
DSC_0685Изграждането на два нови роторни багера в „Мини Марица-изток” ЕАД се изпълнява и се очаква те да бъдат пуснати в експлоатация в срок. Това установи днес изпълнителният директор на „БЕХ” ЕАД Петьо Иванов по време на инспекция в Мините. Заедно с изпълнителния директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов, председателя на съвета на директорите Николай Диков и мениджърския екип той посети площадката в рудник „Трояново-север”, където се очаква през 2019 г. да заработят роторни багери от типа SRs 2000 и SRs 200.

Изпълнител е полско-български консорциум от фирмите „ФАМУР” и „Българска енергетика”. Финансирането в размер на 25 848 663 евро се осигурява 50% от Европейската банка за възстановяване и развитие чрез фонд Козлодуй и 50% от средствата на „Мини Марица-изток” ЕАД.

По време на посещението с работата в рудник „Трояново-север” се запознаха и изпълнителният директор на „ТЕЦ Марица-изток 2” ЕАД Живко Динчев и заместникът му Михаил Митков.
#

viknoeбутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн