Първи национален конкурс за авторска приказка обявяват в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА
НЧ „РОДИНА-1860“
КЛУБ „МЛАД ПИСАТЕЛ“
КЪЩА МУЗЕЙ „ГЕО МИЛЕВ“

ОБЯВЯВАТ

І-ВИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА АВТОРСКА ПРИКАЗКА 2018
Тема: „Гора Вълшебница и нейните сестри – музика и поезия“

РЕГЛАМЕНТ

І. Цел на конкурса: да провокира творческата мисъл и емоция у авторите и да търси и открива млади творци, които не са работили в този жанр.
ІІ. Условия за участие в конкурса
Конкурсът е отворен за всички желаещи автори без ограничение на възрастта, стига да са навършили 18 години.
Всеки автор може да участва с до 2 творби до 5 страници А4, размер на шрифта 12, без ограничение на литературната форма – поетична или белетристична.
Авторите да са действителни носители на авторските права.
Всяко произведение трябва да бъде придружено с информация с трите имена на автора, дата и година на раждане, пощенски адрес, телефон, e-mail за контакти и по желание кратка творческа биография.
Творбите за участие в конкурса се изпращат на електронен адрес: prikazka_konkurs2018@abv.bg, не по-късно от 7 май 2018г.
Творбите ще бъдат оценявани от тричленно жури.
Всяка година журито определя различна тема за конкурса.
ІІІ. Награди
1. Победителите в конкурса ще бъдат обявени и наградени на официална церемония на 27 май 2018 /неделя/ в Стара Загора. Всички отличени ще бъдат уведомени по и-мейл или телефон.
2. Всички участници в конкурса ще получат диплом за участие, а победителите и материални награди.
3. Приказките, които журито класира на първо, второ и трето място, ще бъдат отпечатани в специално книжно издание. То ще бъде издадено до 6 месеца след обявяване на отличените. Те ще получат безплатно определен брой от издадената книга.
4. Класираният на първо място получава Приза на конкурса – авторска статуетка, а тези на второ и трето място – плакети.
5. С изпращане на творба за участие в конкурса участниците автоматично декларират, че са запознати с условията на конкурса и ги приемат.
6. Конкурсните творби не подлежат на връщане и организаторите си запазват правото да ги публикуват и репродуцират с цел популяризиране и презентиране на конкурса.
7. Всички въпроси и казуси, които не са предвидени в настоящия регламент, подлежат на конкретно решение от страна на журито.
6587759943
#
vikdec

viknoeсоциални бутони


echo
Copyright © 2018 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн