Драгомир Стойнев: Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 30 години

STZAGORA.NET
*
IMG_1726„Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 20-30 години и около нея да се обединим всички политически сили и да я следваме” – това заяви зам.-председателят на ПГ “БСП за България” Драгомир Стойнев на пресконференция в Стара Загора. Според него в сектор „Енергетика” не трябва да се действа “на парче”, хората са изключително притеснени, заради неяснотите и липсата на секторна политика.

“Нужна е стратегия в дългосрочен план с оглед бъдещите инвестиционни намерения в “Мини Марица-изток”, хората настояват да знаят за цената на въглищата, какво се случва с новите багери”, подчерта бившият енергиен министър. По думите му комплексът трябва да е в изключително добро здраве, да има добра рентабилност, хората да получават редовно своите заплати, да не се притесняват, да има нужните пари за ремонтни и инвестиционни дейности.

По време на кабинета на Пламен Орешарски не е имало предложение за продажба на “ЧЕЗ България”, каза в отговор на журналистически въпрос Стойнев. На срещата с журналисти бяха и депутатите Георги Гьоков и Донка Симеонова, те не пропуснаха да коментират сделката ЧЕЗ. „Ние призоваваме обществеността да се подпише под една национална подписка. Защото това е национален проблем. С подписката търсим подкрепата на българските граждани, за да покажем, че българския народ са хора мислещи, знаещи и че не приемат задкулисие, каквото е тази сделка”, коментираха народните представители на БСП.
#
vikdec

viknoeсоциално споделяне


echo
Copyright © 2018 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн