Областният управител Гергана Микова разговаря с децата-медалисти от математическата олимпиада в Тайланд

STZAGORA.NET
*
IMG_8276 (Large)IMG_8290 (Large)Областният управител Гергана Микова посрещна в зала 2 на Областна администрация децата-медалисти от Международната математическа олимпиада в Тайланд, която се проведе на 21 февруари. В престижното състезание участваха 1500 ученици от 12 държави от цял свят. България беше представена от 48 деца на възраст между 6 и 18 години от 13 града на страната. Учениците от Стара Загора и Казанлък спечелиха общо 14 медала, едно дете от Стара Загора получи поощрителна награда.

Координаторът на българското участие на олимпиадата в Тайланд – математикът Любомир Любенов и родители на децата също дойдоха на срещата с областния управител. Медалистите разказаха на г-жа Микова за пътуването си до далечната страна. Те споделиха огромните емоции, които са изпитали след отличното си представяне, и гордостта си, че по време на закриването са впечатлили всички с изиграното право хоро.

Децата споделиха откровено своите мечти за бъдещето. Повечето от тях още отсега са решили да посветят живота си на математиката, но има и такива, които все още не са избрали своя път. След приятния разговор г-жа Микова връчи грамоти на медалистите. „Вие сте младостта, която ни зарежда, която ни дава надежда, че утре животът ни ще бъде по-добър. Надявам се, че дори и да завършите образованието си в престижни университети по света, един ден ще се върнете в България. Ние ще ви очакваме“ – каза областният управител.
#vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн